ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0

Σκηνοθεσία

 

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΩΡΟΥΤ είναι μια καλλιτέχνις ελληνικής και γαλλικής καταγωγής, με εξειδίκευση στους κλάδους του χορού και της αρχιτεκτονικής. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, με προηγούμενες σπουδές στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο. Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Aerobic και Fitness ως πιστοποιημένη personal και group trainer καθώς και πτυχιούχος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

 Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με τον Tono Lachký (Les Slovaks) για το κομμάτι “Old man’s dream” (2012 – Κ.Σ.Ο.Τ.), την ομάδα Juxtapoz της Χριστίνας Γουζέλη και του Paul Blackman για την όπερα “’Αλκηστις” (2015 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), το σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου για την τραγωδία “Προμηθέας Δεσμώτης” (2015 – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) και την ομάδα So7 του Δημήτρη Κουρούμπαλη και της Φρόσσως Κορρού για τη χοροθεατρική παράσταση “Παρασκευή Παλιμπαιδισμού” (2016 – θέατρο του Νέου Κόσμου).

 Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  όπως στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Brocante International Circus Festival (2011- Frisanco, Ιταλία), στο  Athens Video Dance Project, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Deltebre Workshop Dansa στην Ισπανία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Impulstanz στη Βιέννη και στο DOCH (University of Dance and Circus) στη Στοκχόλμη. Η καλλιτεχνική της ενασχόληση καθορίζεται από το πάθος της για λεπτομέρεια και χαρακτηρίζεται από την σωματική έρευνα, την αναζήτηση της προσωπικής της ταυτότητας μέσω της κίνησης καθώς και από την χρήση τεχνολογίας και πολυμέσων. Το Σεπτέμβριο 2018 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Theatre Practices, του ArtEZ University of the Arts, στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Το πρότζεκτ της “I:M Image:Memory/Movement” έχει γίνει ήδη δεκτό στο Στούντιο Κινητήρας για ένα καλλιτεχνικό residency το Μάρτιο του 2019. Τον Ιανουάριο 2019 παρουσίασε με τη Χριστίνα Μάστορη το “T.E.P. | The Elephant Project” στο COME TOGETHER #4 Festival στο Άμστερνταμ. To “Folie a Deux | Δυαδική Τρέλα” είναι το πρώτο θεατρικό έργο που σκηνοθετεί η ίδια.

Σκηνικά – Κοστούμια

 

Ο Γιάννης Κρητικόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σχέδιο μόδας, fashion illustration, πατρόν και styling  στη Σχολή Βελουδάκη. Από το 1995 εργάζεται στο χώρο της μόδας ως σχεδιαστής και υπεύθυνος δημιουργικού τμήματος για επώνυμες  εταιρίες στο χώρο του ενδύματος. Το 2002, κερδίζοντας υποτροφία από το Αγγλικό κράτος (English Dance and Drama Award Scholarship) και μια από τις τέσσερις περιζήτητες θέσεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Bristol Old Vic Theatre School, βρέθηκε  στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επεκτείνει τις σπουδές του στον τομέα του θεατρικού σχεδίου (σκηνικά-κοστούμια). Αμέσως μετά την αποφοίτηση του (2003) και με έδρα του το Λονδίνο εργάστηκε στο εξωτερικό ως ενδυματολόγος- σκηνογράφος για θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.Το 2010, επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα, ιδρύοντας την προσωπική του εταιρία TailorMadeArt, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αναπτυξης concept, σχεδιασμού και στην καλλιτεχνική επιμέλεια δημιουργικών projects τόσο στο χώρο της μόδας όσο και στο χώρο του θεάτρου/κινηματογράφου, τηλεόρασης και εσωτερικής διακόσμησης. Άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του τον ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική του, την προσοχή που δίνει σε κάθε λεπτομέρεια, τη δημιουργική αλλά και δομημένη σκέψη του καθώς επίσης και την ευελιξία του να προσαρμόζεται στο DNA και τις ανάγκες του κάθε brand/project. Δουλειές του από το χώρο της μόδας αλλά και του θεάτρου έχουν προβληθεί στο εξωτερικό.

Leave a Reply